© Shutterstock

Θα σου δώσω λογαριασμό | Οι συντάκτες των ΝτΤ προτείνουν Instagram accounts: Δημήτρης Σπύρου

 @angostura_

@angostura_

Με έμπνευση από ένα πικρό λικέρ του 1824, η νεαρή σχεδιάστρια Giulia Tavani ίδρυσε το 2014 το studio κοσμημάτων Angostura, με δημιουργίες άρρηκτα συνδεδεμένες με όποιον τις φορά. Δίνοντας νέα ερμηνεία σε κλασικές φόρμες και υλικά , δημιουργεί κοσμήματα που ξεπερνούν την πεζή και τετριμμένη έννοια του κοσμήματος/στολίδι και γίνονται κοσμήματα/γλυπτά που παραπέμπουν σε φυλακτά ιθαγενών του παρελθόντος. Μικρά γλυπτά που γίνονται ένα με το ανθρώπινο σώμα και αποτελούν ότι πιο φρέσκο στο χώρο του κοσμήματος. Τα θέλω όλα! 

@Yatzer

©yatzer

Δημιούργημα του γνωστού designer Κώστα Βογιατζή, το Yatzer αποτελεί τον απόλυτο διαδικτυακό προορισμό για όσους αναζητούν τα πιο συναρπαστικά νέα έργα και πρόσωπα στην τέχνη, τη μόδα, το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και τη φιλοξενία από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αποτελεί η εξαιρετική επιμέλεια του περιεχομένου που έχει ως κεντρική ιδέα την ομορφιά, την κομψότητα και την καινοτομία. Δικαίως λοιπόν έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους διαδικτυακούς προορισμούς από παγκοσμίως γνωστές εκδόσεις.

 @on.entropy

©on.entropy

Tο στούντιο on• entropy δημιουργήθηκε από τις αδερφές Νίκη και Ζωή Μοσκοφόγλου και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο χώρο του Ελληνικού design. Με πρώτη ύλη ένα χαρακτηριστικό Ελληνικό υλικό, το μάρμαρο, σχεδιάζουν ανάλαφρες δημιουργίες εξελίσσοντας τις διαχρονικές ιδιότητές του με έναν ευφάνταστο και σύγχρονο τρόπο. Αντικείμενα χρηστικά και όχι μόνο, αποδίδουν μοναδικά όλα τα χαρακτηριστικά του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένα. Στιβαρά και συγχρόνως εύθραυστα , συμπαγή και την ίδια στιγμή διαπερατά από το φως. Ξεχωριστές για το δωρικό σχεδιασμό τους, όλες οι δημιουργίες του στούντιο σε κάνουν να μην μπορείς να σταματήσεις να τις κοιτάς, αν όχι να τις αποκτήσεις.  

@imperfectoiotti

@imperfectoiotti

Ως λάτρης της κεραμικής, το account αυτό είναι από τα πιο ξεχωριστά για εμένα. Η Αργεντίνα καλλιτέχνης Carolina Iotti, δημιουργεί κεραμικά με ξεχωριστές φόρμες και έντονα χρώματα που μοιάζουν με μινιμαλιστικά γλυπτά. Αν και πολλά από τα αντικείμενά της είναι χρηστικά, μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από τις προθήκες κάποιου μουσείου σύγχρονης γλυπτικής ή ακόμα και με παιδικά παιχνίδια τεραστίων διαστάσεων. 

@creamathens

@creamathens

Από την εποχή που σπουδάζαμε μαζί η μετέπειτα καλλιτέχνης και επιμελήτρια, Νία Hefe Φιλιογιάννη ξεχώριζε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και τις δημιουργικές της ανησυχίες. Όταν λοιπόν δημιούργησε στο Λονδίνο την πλατφόρμα Cream Athens, φάνηκε στα μάτια μου σαν να βρήκε έναν τρόπο να εκφράσει όλα όσα την απασχολούν και να βοηθήσει κυρίως τους νέους καλλιτέχνες σε θέματα που και η ίδια είχε αντιμετωπίσει. Έτσι, σκοπός της πλατφόρμας που δημιούργησε είναι η υποστήριξη ανερχόμενων και μη καλλιτεχνών με κάθε δυνατό τρόπο. Αποτελεί επίσης μια κολεκτίβα που ενώνει δημιουργούς από όλο τον κόσμο και προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης. Έχοντας ως σημείο αναφοράς τη δύναμη της τέχνης να διεγείρει και να αφυπνά, το Cream Athens παρουσιάζει κάποια πολύ ενδιαφέροντα δείγματα σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας. 

@chalayanstudio

@chalayanstudio

Το επίσημο Instagram account του γνωστού και πολυβραβευμένου σχεδιαστή μόδας Hussein Chalayan. Όσοι γνωρίζουν τη δουλειά του, είναι προετοιμασμένοι για το περιεχόμενο του λογαριασμού αυτού, που ξεκάθαρα προδίδει τη μοναδική αισθητική του. Τα μινιμαλιστικά ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ του Chalayan ενσωματώνουν στοιχεία σύγχρονων χώρων, αστικής αρχιτεκτονικής και γεωμετρικών κατασκευών και φανερώνουν πλήθος εννοιολογικών και θεωρητικών πηγών έμπνευσης. Η πειραματική και πνευματική προσέγγιση στον σχεδιασμό ρούχων είναι ένα από τα στοιχεία που τον κατατάσσουν ανάμεσα στους πρωτοπόρους του σύγχρονου design. 

@magneto69

@magneto69

Ένα προφίλ αφιερωμένο στο σύγχρονο design και την εικαστική δημιουργία, υπό την επιμέλεια του γνωστού graphic designer και εικαστικού Magneto, κατά κόσμον Παντελή Βιταλιώτη. Πρωτοποριακό design, έργα σύγχρονης τέχνης, καθημερινές φωτογραφίες, και δημιουργίες του ιδίου του Magneto συναντώνται σε αυτό το account σαν ένα προσωπικό σημειωματάριο όπου ο δημιουργός κρατά ό,τι του κεντρίζει το ενδιαφέρον.  

@designboom

@designboom

Ένας από τους λόγους που ακολουθώ το Designboom είναι γιατί παρουσιάζει ό,τι πιο νέο και καινοτόμο στους τομείς του βιομηχανικού design, της αρχιτεκτονικής και της τέχνης παγκοσμίως. Όχι μόνο ήταν το πρώτο διαδικτυακό περιοδικό που επικεντρωνόταν σε αυτούς τους τομείς, αλλά έχει βραβευτεί και για την επιρροή που έχει σε αυτούς. Για εμένα, αποτελεί έναν δικτυακό προορισμό που με εμπνέει, μου δίνει ιδέες και ενθαρρύνει το όποιο παράτολμο δημιουργικό σχέδιο έχω. Σίγουρα αποτελεί το ιδανικό σημείο εκκίνησης για όποιον θέλει να μάθει και να ερευνήσει νέες ιδέες, projects και δημιουργίες, να διαβάσει συνεντεύξεις και να μπει στα στούντιο καλλιτεχνών, σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων. 

@jason.vay

@jason.vay

Ένα account για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Ο αρχιτέκτονας Ιάσων Βαγιάνος φωτογραφίζει κτίρια, χώρους και αντικείμενα με ιδιαίτερο τρόπο, κάνοντάς τα να μοιάζουν με έργα graphic design. Εστιάζοντας σε συγκεκριμένα στοιχεία, μας εκπαιδεύει να παρατηρούμε τις λεπτομέρειες που αλλιώς θα προσπερνούσαμε για χάρη του συνόλου. Η παρατήρησή τους σε κάνει να αντιληφθείς διαφορετικά τον κόσμο που σε περιβάλλει και σίγουρα αποτελεί έναν μη συμβατό τρόπο απεικόνισης της αρχιτεκτονικής και του φυσικό χώρου.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης