Courtesy The Breeder Athens

Ένα βαθύ κόψιμο στην οδό Ιάσωνος

Μπορεί να μην ανοίγει μετά το γενικό lockdown που τέθηκε στη χώρα, αλλά «παρεμβαίνει» στην εικαστική σκηνή της Αθήνας με το έργο της Γεωργίας Σαγρή Deep Cut, στο πλαίσιο του πρότζεκτ The Breeder Skin, που «τρέχει» από το 2014, μέσω του οποίου η γκαλερί The Breeder  (Ιάσωνος 45, Αθήνα) εκθέτει έργα τέχνης στον δημόσιο χώρο με στόχο την παρέμβαση σε αυτόν. Η γκαλερί εκθέτει το έργο της ακτιβίστριας καλλιτέχνιδος από τις 11 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν και τα εγκαίνια.

Όπως λένε οι συντελεστές, το έργο της Γεωργίας Σαγρή, μίας από τους εμπνευστές του κινήματος Occupy Wall Street της Νέας Υόρκης, «απεικονίζει μια υπερρεαλιστική εικόνα μιας τομής την στιγμή που αιμορραγεί, σε υπερμεγέθη διάσταση. Είναι η αιμορραγούσα πληγή της καλλιτέχνιδος ή οι τοίχοι αιμορραγούν; Το έργο υπονοεί ότι το κοινό, η πόλη και η χώρα έχουν πληγωθεί; Μήπως είναι το αποτέλεσμα της πανδημίας, της οικονομική κρίσης ή προέρχεται από το ίδιο το γεγονός της ύπαρξής μας;».

Το έργο, μαζί με δύο παρόμοια έργα από την ίδια σειρά, είχε εκτεθεί στην ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος Household, στο Βερολίνο το 2018, και, αργότερα το ίδιο έτος, σε μεγαλύτερο μέγεθος, στη Νέα Υόρκη. Πιο πρόσφατα, η σειρά συμπεριλήφθηκε στην έκθεση Τime is Thirsty στην Kunsthalle Wien στη Βιέννη (2019-2020) και στην έκθεση Bizzare Silks, Private Imaginings and Narrative Facts, etc. στην Kunsthalle Basel (2020).

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης