Anna Nazo, CGI performance © Pau Ros

Μη λησμονείτε το υδάτινο στοιχείο

Με αφορμή το υδάτινο στοιχείο, το πρότζεκτ So remember the liquid ground αποπειράται να σχολιάσει τη σχέση ―διαταραγμένη ως αποδεικνύεται καθημερινά― του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα, που σήμερα ξεκίνησε την online παρουσίασή του ενώ τα live events και οι περφόρμανς θα παρουσιάζονται ώς τις 21 Ιουνίου, περιλαμβάνει sound streaming, κινούμενες εικόνες και περφόρμανς, από καλλιτέχνες όπως οι Soundcamp collective, Myriam Lefkowitz, Zoë Marden, Eduardo Navarro, Anna Nazo, Himali Singh Soin και Linda Stupart.

Zoë Marden – The tentacles of Covid Capitalism, A performance lecture, video still

Με αφορμή τις ιστορίες και τις οικολογικές ανησυχίες του Vauxhall του Λονδίνου, το So remember the liquid groundβρίσκει την έμπνευσή του από τον κρυμμένο ποταμό Έφρα, που κυλάει στα υπόγεια της περιοχής. Ο ποταμός, εξάλλου, αντικατοπτρίζει έναν τρόπο να επαναστοχαστούμε τις διαδρομές και τις αισθήσεις που έχει ο άνθρωπος λησμονήσει απομακρυνόμενος ολοένα και περισσότερο από το φυσικό του περιβάλλον.

Linda Stupart – WATERSHED – video still

Όπως λένε οι συντελεστές, «η νέα δεκαετία έφερε μια νέα πανδημία, μια παγκόσμια κρίση που κατέστρεψε αυτό που πιστεύαμε ότι γνωρίζαμε για την πραγματικότητά μας τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανήκοντας στη νέα γενιά επιμελητών, αισθανόμαστε υπεύθυνοι να συνεισφέρουμε σε μια συλλογική συνείδηση, η οποία επανεξετάζει τις ανθρώπινες σχέσεις με τη φύση, τις κοινότητες και το περιβάλλον μας».

Still από το βίντεο To Tehran in my Dreams

Το So remember the liquid ground επιμελούνται οι Benjamin Darby, Yoojin Kang, Akis Kokkinos, Angelina Li, Lenette Lua, Louise Nason ως μέρος των εργασιών τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Curating Contemporary Art του Royal College of Art, σε συνεργασία με την Gasworks.

Αναλυτικά το πρότζεκτ αλλά και το πρόγραμμα των live events και περφόρμανς μπορείτε να το βρείτε εδώ.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης