WIND ONE: Επικοινωνία, ψυχαγωγία και εξυπηρέτηση όλα σε ένα

Το WIND ONE δεν είναι ένα ακόμα συνδυαστικό πρόγραμμα αλλά συνολικά μια νέα εμπειρία, μια νέα κατηγορία επικοινωνίας. Το WIND ONE εγκαινιάζει τη νέα εποχή συνδυαστικών προγραμμάτων της WIND, προσαρμοσμένα πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών με νέες δυνατότητες και προνόμια στην επικοινωνία, στην ψυχαγωγία και στην εξυπηρέτηση. Τα απεριόριστα data, η μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη που μιλάει απευθείας με εκπρόσωπο και όχι με ρομπότ και η ασύγκριτη εμπειρία διασκέδασης που προσφέρει η WIND VISION είναι κάποια από τα βασικά πλεονεκτήματά του.

Το βασικό μήνυμα της καμπάνιας συνοψίζεται στο « Όλα αλλάζουν…» και πραγματικά έτσι γίνεται, αφού με το WIND ONE δεν αλλάζει μόνο η φύση πλέον των συνδυαστικών προγραμμάτων αλλά η συνολική εμπειρία του πελάτη, απογειώνοντας έτσι κάθε έννοια της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και της εξυπηρέτησης.

«Η εξυπηρέτηση αλλάζει και γίνεται WIND ONE». Η εταιρεία επικοινωνεί την προσωπική φροντίδα που έρχεται να προσφέρει στους πελάτες WIND ONE μέσα από την εξυπηρέτηση απευθείας με εκπρόσωπο και όχι με ρομπότ, αλλά και τη βοήθεια τεχνικού στο σπίτι. Η WIND επικεντρώνεται στη δημιουργία πακέτων σύγκλισης που καλύπτουν όλες τις ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας του καταναλωτή, συνδυάζοντας κινητή, σταθερή, internet & τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσα από τα προγράμματα WIND ONE.

Προνόμια

Οι WIND ONE συνδρομητές μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα data για χρήση internet από το κινητό έχοντας τη δυνατότητα να κατεβάζουν μεγάλα αρχεία, να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο, να βλέπουν σειρές, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων τους αφού αυτά δεν τελειώνουν ποτέ.

Ακόμα, δωρεάν απεριόριστη ενδοεπικοινωνία μεταξύ κινητού, σταθερού και καρτοκινητού είναι ανάμεσα στις απίστευτες παροχές.

Επιπλέον, οι συνδρομητές WIND ONE απολαμβάνουν μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης αφού δεν χρειάζεται πλέον να μιλάνε με ρομπότ και να επαναλαμβάνουν. Εξειδικευμένος εκπρόσωπος της εταιρείας απαντά άμεσα στον πελάτη, προσφέροντας την καλύτερη προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Oι πελάτες WIND ΟΝΕ εξυπηρετούνται άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω του mywind app. Επιπρόσθετα μπορούν να έχουν δωρεάν αποστολή τεχνικού στον χώρο τους για να επιλύσει άμεσα οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα δεν λύνεται τηλεφωνικά.

Τα προνόμια των νέων συνδυαστικών προγραμμάτων WIND ONE δεν σταματούν εδώ, καθώς με κάθε ανανέωση συμβολαίου η επιλογή ενός δωρεάν smartphone περιμένει κάθε πελάτη WIND ONE. Ενώ, για οποιοδήποτε πρόβλημα στη συσκευή του, μπορεί εύκολα και απλά να χρησιμοποιήσει δωρεάν την υπηρεσία του προνομιακού service, ώστε η εταιρεία να παραλάβει τη συσκευή του, όπου και αν βρίσκεται, και να του παραδώσει συσκευή αντικατάστασης μέχρι να επισκευαστεί η δική του.

Η πελατοκεντρική προσέγγιση είναι γνώμονας όλης της αρχιτεκτονικής των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και της επικοινωνίας της εταιρείας. Στη WIND αναδιαμορφώνουν και εξελίσσουν τα προϊόντα τους, παρέχοντας ιδιαίτερα μέσα από το WIND ONE έναν καινούργιο, έξυπνο και ολιστικό τρόπο επικοινωνίας με επίκεντρο τον πελάτη και τον σύγχρονο τρόπο ζωής του.

Η σημερινή εποχή δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία προηγούμενη σε πολλά θέματα της καθημερινότητας. Ιδιαίτερα στις τηλεπικοινωνίες, οι ανάγκες είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με μερικά χρόνια πριν. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και οι καταναλωτές θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτήν, χωρίς να σκέφτονται ΜΒ και επιπλέον χρεώσεις. Θέλουν να εξυπηρετούνται άμεσα από εκπρόσωπο και όχι να μιλάνε με ρομπότ. Να βλέπουν στην τηλεόραση τους ό,τι θέλουν όταν εκείνοι θέλουν.

OΛΑ ΑΥΤA ΚΑΙ ΑΚOΜΗ ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΑ HΡΘΕ ΝΑ ΑΛΛAΞΕΙ ΤΟ WIND ONE.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης