Back to Athens 7: μetaΑθήνα / pόστΑθενς: Ξεπερνώντας τις κρίσεις ― η Αθήνα στο μεταίχμιο της νέας της ταυτότητας

Το φετινό Back to Athens 2020 με τον ειδικό τίτλο «μetaΑθήνα / pόστΑθενς» περιλαμβάνει 11 επιμελητικές εκθέσεις καθώς και ατομικές παρουσιάσεις με τη συμμετοχή 100 καλλιτεχνών και επιμελητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα είναι μια μοναδική συνάντηση μετά το παγκόσμιο lockdown, όπου η τοπική και διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα θα βρεθεί και πάλι ως φυσικά πρόσωπα, σε μια καινούργια πραγματικότητα.

Ο θεσμός του Back to Athens γεννήθηκε στις απαρχές της κρίσης το 2012, και μέχρι σήμερα αφηγείται τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες των καλλιτεχνών και του κόσμου που ξετυλίγονται μέσα στο Αθηναϊκό τοπίο. Στόχος της διοργάνωσης είναι, μέσα από τις επιμελητικές προτάσεις και τα έργα των καλλιτεχνών, να διερευνηθούν και να καταγραφούν τα νέα δεδομένα της εποχής που πιθανόν να μας δώσουν ασφαλή συμπεράσματα για το κοντινό μέλλον. Το Back to Athens σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πρώτη φορά το 2012 στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Κοτζιά όπου και παρέμεινε μέχρι το 2014. Το 2016 – 2017 πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πλατεία και περιοχή των Εξαρχείων, και το 2018 έδωσε ένα δυναμικό παρόν στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Από τις 1 Ιουλίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, το Back to Athens 2020 θα πραγματοποιηθεί στο επιβλητικό κτίριο του 1950 στην Αιόλου 48-50, στα χαρακτηριστικά δωμάτια του που κάποτε αποτελούσαν μικρά γραφεία και εργαστήρια παραγωγής των επαγγελματιών της περιοχής. Καλλιτέχνες, άνθρωποι του πολιτισμού και φιλότεχνοι θα δώσουν το ραντεβού τους, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα μέτρα και τις υποχρεώσεις που επιβάλουν οι συνθήκες.

Το κτίριο είναι ευγενική παραχώρηση της εταιρείας Zoia. Το Back to Athens 2020 διοργανώνει η APART Art Research and Applications, CHEAPART, το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Athens Intersection, και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Υπουργείου Πολιτισμού της Αυστρίας, με την υποστήριξη του συλλόγου F.O.T.A. (Friends of Trigono Athens). Παράλληλα, σε συνεργασία με Τα Νέα της Τέχνης, θα παρουσιαστούν συνεντεύξεις των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και επιμελητών.

Ημιόροφος

Sausaging on / Weiterwurschteln / sinehizo na pilatevo / συνεχίζω να πιλατεύω

Μπάμπης Καραλής, Πεθαμένοι

Επιμέλεια: Christian Rupp

Συνεπιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος

Συμμετέχουν: Pablo Chiereghin, Julius Deutschbauer, Aldo Giannotti, Christian Rupp, Elisabeth von Samsonow, Anna Khodorkovskaya, Μπάμπης Καραλής.

Performances: Julius Deutschbauer («Champaign in the bedroom»), Anna Khodorkovskaya

 

New ritual society

George Petsikopoulos, Indigo Flag No9

Επιμέλεια: Κατερίνα Νικολάου

Συμμετέχουν: Μαρία Βαρελά, Ειρήνη Βλαβιανού, Μυρτώ Βρατσάνου, Γιάννης Βογδάνης, Γιώργος Πετσικόπουλος, Λιλή Χασιώτη, Αλεξία Ψαραδέλη.

Μετά από μια περίοδο κρίσης και συνεχούς παύσης όπου ο χρόνος ήταν σαν να στάθηκε για μια στιγμή ή πολλές και ξεκουράστηκε, δραστήριος και ενεργός πλέον σε καλεί να φανταστείς τη νέα ταυτότητα της Αθήνας. Μέσα από αυτή τη ρευστή συνθήκη στην οποία πρώτη φορά βρισκόμαστε όλοι μαζί συλλογικά και την οποία ο καθένας βίωσε διαφορετικά, καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι στο ίδιο ερώτημα· πως θα είναι η «επόμενη μέρα»; Στην Ελλάδα υπάρχουν παραδόσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν και προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον πολιτισμό μας, όπως ο αργαλειός, τα υφαντά, η κεραμική η καλαθοπλεχτική κ.ά. Αυτές οι παραδόσεις οι οποίες φαίνεται να αναπτύχθηκαν ως ένα μέσο προσωπικής έκφρασης εν καιρώ κρίσης, συνέθεσαν επίσης έναν μέσο διαλογισμού. Αποτέλεσαν για κάποιους ανθρώπους ένα μέσο χαλάρωσης αλλά και δημιουργικότητας διατηρώντας πάντα τον δίαυλο επικοινωνίας με το παρελθόν, μια ζωντανή σύνδεση με την παράδοση. Και αν αυτή η παράδοση συνεχιστεί διαφαίνεται ότι θα γίνεται με έναν τρόπο οπού η τέχνη θα «εξερευνά» τον ψηφιακό κόσμο. Και εδώ τίθεται το τελευταίο ερώτημα: ενώ όλα δείχνουν να κινούνται στο ψηφιακό μέλλον, πώς μπορούμε να κρατήσουμε τη χειροτεχνία κινούμενοι πάντα μέσα σε παγκόσμιο επίπεδο; Ποιες θα είναι οι καινούργιες τεχνικές οι οποίες θα συμβάλλουν στην δημιουργία της νέας ταυτότητας της Αθήνας;

 

BACK TO BASICS: The Alphabet
Fragment of an ongoing performance project

Antonis Liveropoulos

Σύλληψη, έρευνα, δραματουργία & χορογραφία: Αντώνης Λιβερόπουλος

Βοηθός: Αντώνης Βαής

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

Επιμέλεια: Ingo Starz

Το σώμα θυμάται μέσα από χειρονομίες, χειρονομίες που περιγράφονται με λέξεις. Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις ή δομημένο κείμενο. Μόνο λόγια. Μέσα από αυτήν την αόριστη σωματική εμπειρία, οι λέξεις διαδέχονται η μία την άλλη και το μυαλό προτείνει. Το σώμα απαντά, ή και όχι. Η ακινησία είναι το πρώτο πράγμα που συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα. Είναι μια στιγμή επαναπροσδιορισμού. Ακολουθεί η κίνηση. Ποιες είναι οι λέξεις, το αλφάβητο του σώματος; Μπορεί κανείς να σκεφτεί τον θυμό, την απληστία, την ευτυχία, την ελπίδα, τη μοναξιά ή την αδυναμία. Μέσα από μια επιλογή λέξεων, βάζουμε το σώμα μας σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Η επιτέλεση ξεκινά με την ερώτηση: «Θα μπορούσε να έχει έρθει η ώρα όπου πρέπει να ξανασκεφτούμε το αλφάβητο του σώματος και την ετυμολογία του;».

 

1ος όροφος

>RAUMSTATION

Peter Kraus

Επιμέλεια: Pablo Chiereghin

Συμμετέχουν: Andrea Heyer, Peter Kraus, Miriam Laussegger, Sascha Alexandra Zaitseva.

Η RAUMSTATION είναι ένας οργανισμός σύγχρονης τέχνης με έδρα τη Βιέννη, ο οποίος προβάλλει και προωθεί σύγχρονες τάσεις και έργα στον τομέα της performance, του ήχου, των εννοιών, των εικόνων σε συνεργασία με άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρους. Η > RAUMSTATION είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2017 από τους Peter Kraus και Andrea Heyer. Η παρουσίαση του > RAUMSTATION ακολουθεί τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα των λευκών δωματίων και των δομών του χώρου. Στην εγκατάσταση Raumstation της Miriam Laussegger ο χώρος του > RAUMSTATION χρησιμοποιείται ως υλικό για τη διαίρεση των εικόνων σε όλες τις αποχρώσεις από μαύρο, γκρι σε λευκό. Το έργο Untitled από τη Sascha Alexandra Zaitseva αναφέρεται στο προϊόν μιας χρήσης ― το ρολό του χαρτιού τουαλέτας. Τα μεμονωμένα στοιχεία της κεραμικής στήλης χτίζουν το χέρι που στρέφεται στο βιομηχανικά κατασκευασμένο αγαθό της καθημερινής ζωής. Η εγκατάσταση Black / White της Andrea Heyer αναφέρεται στην Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη. Τα μαύρα γυαλιά και το λευκό γυναικείο φόρεμα συμβολίζουν το πρότυπο του υψηλού μορφωτικού επιπέδου της καλλιτέχνιδος και τη θηλυκότητά της. Η βίντεο / ηχητική / ready made / εγκατάσταση SHUTDOWN από τον Peter Kraus δημιουργεί την ατμόσφαιρα του παραδόξου, κινηματογραφώντας τα παραμελημένα δωμάτια ενός εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου στην Κούβα που έκλεισε στη δεκαετία του ’90. Το πλάνο της κάμερας μας δείχνει ότι ο θεατής είναι ο ίδιος ο ηθοποιός της αντίληψής του, ενώ ταυτόχρονα εξερευνά άγνωστο έδαφος.

 

Always Forever
Phoenix Athens

Anna Fafaliou

Επιμέλεια: Dimitri Yin, Χριστίνα Μακρή

Συμμετέχουν: Ιλεάνα Αρναούτου, Άννα Φαφάλιου, Dimitri Yin, Lee Wells

Η έκθεση Always forever αναφέρεται στην κατάσταση του ανθρώπινου σώματος όταν επηρεάζεται από αβέβαιες και πρωτοφανείς καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας μια εγκάρσια προσέγγιση, οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα που δείχνουν την αντίληψή τους για το σώμα μέσα στον κοινωνικό τρόπο ζωής και την καθημερινότητα. Η έκθεση παρουσιάζει έναν συνδυασμό διαφορετικών μέσων που παίζουν με την έννοια του ανήκειν, του αποπροσανατολισμού και της νοσταλγίας. Το Always forever φέρνει θέματα του σύγχρονου αθηναϊκού τρόπου ζωής, όπως η κοινωνική συνειδητοποίηση και η κοινωνική ένταξη του σώματος μετά την απομόνωση. Η έκθεση εγείρει ερωτήματα όπως πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την κοινότητα; Τι σημαίνει «κανονικότητα» για τους Έλληνες; Η νέα δουλειά των Dimitri Yin και Lee Wells εμπνέεται από πρόσφατα γεγονότα, την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την κοινωνική οικολογία. Το έργο της Άννας Φαφάλιου και της Ιλένας Αρναούτου κλίνει προς τις έννοιες της φυσικότητας και του σώματος μέσα στην κοινωνία. Η έκθεση γίνεται μια εκδήλωση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην Αθήνα που εξηγείται από τα μέσα της σύγχρονης τέχνης. To Always forever αποτίει φόρο τιμής στη σημασία της τέχνης, παρά την τρέχουσα κρίση και γιορτάζει την καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργικότητα.

 

IF IT SOUNDS LIKE BACON YOU’RE DOING IT RIGHT
A-DASH

A-DASH

Επιμέλεια: Noemi Niederhauser (A-Dash member)

Συμμετέχουν: Campus Novel, Θοδωρής Προδρομίδης, Sigurður Atli Sigurðsson and Leifur Ýmir Eyjólfsson, Χρυσάνθη Κουμιανάκη & Φάνης Καφαντάρης, Talc Design Studio, Benjamin Cohen, Kristin Rúnarsdóttir, Ben Callaghan & Mica Warren, Jennifer Niederhauser-Schlup

To 2017, καλλιτέχνες και ομάδες προσκλήθηκαν για να δουλέψουν επάνω σε ένα συγκεκριμένο παράθυρο στον χώρου της A-DASH Project Space στην Αθήνα. Ο κάθε καλλιτέχνης δημιούργησε μια αφίσα/γραφική απεικόνιση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον σχεδιασμό του προστατευτικού μεταλλικού πλέγματος του παραθύρου. Οι αφίσες ήταν ορατές από το δρόμο, τη νύχτα, για ένα μήνα. Το εν λόγω παράθυρο αποκαταστάθηκε πλήρως από την ομάδα A-DASH και στη συνέχεια εγκαταστήθηκε ανάλογα με τις ανάγκες του δημιουργού. Το μεταλλικό προστατευτικό ήταν τυπικό δείγμα αθηναϊκού μοντερνισμού. Εξ ου και ο τίτλος: αν το κολλάτε σωστά, ο ήχος του μοιάζει με μπέικον που ψήνεται (if you are welding right, it sounds like sizzling bacon).

 

Habitat

Βασιλική Κούκου, Eating Game, 2020

Επιμέλεια: Ιόλη Κατσαρού

Συμμετέχουν: Ιόλη Κατσαρού, Βασιλική Κούκου, Αλέξανδρος Ντούρας, Έλπιδα Φραγκεσκίδου

Το σπίτι, σύμφωνα με τον Lévi, είναι ηθικό πρόσωπο, φύλακας ενός τομέα που αποτελείται συνολικά από υλικά και άυλα υπάρχοντα, που διαιωνίζονται με τη μετάδοση του ονόματός του, των υπαρχόντων και των τίτλων του σε μια πραγματική ή φανταστική γραμμή που διατηρείται τόσο νόμιμη με την μόνη προϋπόθεση ότι αυτή η συνέχεια μπορεί να εκφραστεί στη γλώσσα της συγγένειας ή της συμμαχίας και, συνήθως, και των δύο μαζί, όπως έγραψε η Susan D. Gillespie. Υπεύθυνος για την εκδήλωση της ύπαρξής του, τη «διατήρηση» και την «τύχη» των υπαρχόντων του σπιτιού, το κύρος του ονόματός του και της ιδιοκτησίας του, τη διατήρηση έτσι ώστε «να διαιωνίζεται». Η τύχη, στα αγγλικά και τα γαλλικά, μπορεί να σημαίνει τόσο «πεπρωμένο, τύχη» όσο και «ευπορία, πλούτο». Τέσσερις διαφορετικές προοπτικές, τέσσερα διαφορετικά μέσα, τέσσερις οίκοι.

 

2ος όροφος

Beast on a diet

Michalis Parlamas

Επιμέλεια: Νίνα Κοταμανίδου, Ελευθερία Αλεξανδρή

Συμμετέχουν: Βαγγέλης Αγναντόπουλος, Σταύρος Βαλκάνης, Ελευθερία Αλεξανδρή, Ανδρομάχη Γιαννοπούλου, Ελένη Γκλίνου, Πατρίτσια-Ευγενία Δεληγιάννη, Τατη Δουβανά, Νίνα Κοταμανίδου, Χρύσα Λαμπρακοπούλου, Ντορίνα Μάλλιου, Φρύνη Μουζακίτου, Μιχαήλ Παρλαμάς, Χρήστος Πόνης, Gm Τουλιάτου, Βασίλης Φιορεντζάκης

 

3ος όροφος

Sandbox House

Manolis Babousis

Επιμέλεια: Γαληνή Λαζάνη

Βοηθός επιμέλειας: Αίας Χριστοφής

Συμμετέχουν: Πέτρος Ευσταθιάδης, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Ισμήνη Κινγκ, Νικόλαος Κομιώτης, Μανώλης Μπαμπούσης, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Ζωή Σκλέπα, Γιώργος Τσεριώνης, Άννα Φαφαλιού, Πυθαγόρας Χατζηανδρέου

Η έκθεση Sandbox House μάς ζητάει να δούμε τον χώρο του σπιτιού μας σαν ένα παιχνίδι προσομοίωσης μίας πολύ ελεύθερης μορφής. Ο όρος sandbox games, προερχόμενος από τα απτά sandboxes/κουτιά με άμμο που υπάρχουν στις παιδικές χαρές για να παίζουν τα παιδιά και στα οποία έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ό,τι διαλέξουν,  αναφέρεται σε μία κατηγορία ηλεκτρονικών παιχνιδιών που έχουν μεγάλη ελευθερία επιλογών. Αποτελούν έναν εικονικό κόσμο στον οποίο ο παίκτης μπορεί να διαμορφώσει μόνος του τον χαρακτήρα του και να διαλέξει τους στόχους που θέλει να επιτύχει. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν στον παίκτη ένα μεγαλύτερο εύρος δημιουργικότητας και προσωπικής έκφρασης. Η παραπάνω αναλογία μεταξύ της ελευθερίας που προσφέρει ένα πραγματικό και ένα εικονικό sandbox έχει χρησιμοποιηθεί και στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του design, περιγράφοντας μία συνθήκη όπου μία κοινότητα ανθρώπων έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο της, μέσω της επιλογής και του συνδυασμού στοιχειωδών προκαθορισμένων μοτίβων. Με τον τρόπο που είναι δομημένη η ανθρώπινη κοινωνία ―τουλάχιστον μέχρι σήμερα―  το μοναδικό μέρος στο οποίο υπάρχει τόση ελευθερία είναι το σπίτι του καθενός από εμάς, σε αντίθεση με τον δημόσιο χώρο. Είναι ευκαιρία τον χώρο αυτόν να τον δούμε ως το δικό μας παιχνίδι, με την ελευθερία του να είμαστε μέσα σε αυτόν όποιοι θέλουμε, να κάνουμε ό,τι θέλουμε και να διαμορφώνουμε το περιβάλλον μας όπως θέλουμε.

 

4ος όροφος

Ο Άνθρωπος: Μεταξύ δύναμης και ευθραυστότητας / Man between Power and Fragility

Thalia Kerouli, Xartigrafia

Επιμέλεια: Στρατής Πανταζής

Συμμετέχουν: Paolo Incarnato, Θάλεια Κερούλη, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Ευαγγελία Τόπα

Στο επίκεντρο της έκθεσης «Ο Άνθρωπος: Μεταξύ δύναμης και ευθραυστότητας» είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, ο οποίος ταλαντεύεται μεταξύ δύναμης και ευθραυστότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, είτε ατομικά είτε συλλογικά. Ως δύναμη ορίζεται η ικανότητα ή η δυνατότητα που έχει κάποιος να κάνει κάτι (σωματικά, ψυχικά και νοητικά), να ενεργήσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να κατευθύνει ή να επηρεάσει τη συμπεριφορά των άλλων ή την πορεία των γεγονότων με θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο. Παράλληλα όμως ο άνθρωπος μπορεί να είναι εύθραυστος και σε άλλα επίπεδα, μεταξύ άλλων οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό. Μέσω της θεματολογίας και της προσέγγισής τους, των συμβολισμών και των υλικών που χρησιμοποιούν στα έργα τους, ο Paolo Incarnato, η Θάλεια Κερούλη, ο Δημήτρης Σκουρογιάννης και η Ευαγγελία Τόπα δίνουν ορισμένα δείγματα αυτής της ταλάντευσης του ανθρώπου, της ισχύος και της κυριαρχίας του, των αδυναμιών και της ευάλωτης φύσης του, καθώς και της λεπτής γραμμής που υπάρχει μεταξύ δύναμης και ευθραυστότητας και της ανατροπής που μπορεί να οδηγήσει πιο κοντά προς τον έναν ή τον άλλο «πόλο». Και οι τέσσερις καλλιτέχνες όμως άμεσα και έμμεσα αναζητούν ή υπονοούν έναν άνθρωπο, που είναι δυνατός και ευαίσθητος, που βλέπει «ψηλά» και προάγει τον πολιτισμό, τον σεβασμό, το καλό και το δίκαιο («άνθρωπος»= «άνω»  + «θρώσκω»). Η ματιά τους είναι στραμμένη στον «κένταυρο» που σταδιακά πλησιάζει και ταυτίζεται με την ανθρώπινη φύση του, που δυναμώνει και δουλεύει το νου και την ψυχή του ενώ αφήνει πίσω του το κτήνος και τα κατώτερα ένστικτα που κρύβει μέσα του.

 

Ζώντας σε «Τουτοριακούς» χρόνους / Living in Tutorian times
Back Space

Eleanna Balesi

Εικαστικό έργο: Ελεάννα Μπαλέση

Επιμέλεια: Κατερίνα Μπότσαρη

Μέσα στη δίνη των περιορισμών βιώνεται η εποχή της τεχνολογικής αυθεντίας στο ζενίθ και σχεδόν ταυτόχρονα ένας Ινδός γεωπόνος μπολιάζει κάκτους διαφορετικών ειδών για καλλωπιστικούς σκοπούς, ένα 4χρονο Μαλαισιανό αγόρι μαγειρεύει τηγανιτό ρύζι με λαχανικά σε ένα τεράστιο γουόκ, ένας Σκοτσέζος μεσήλικας αναπτύσσει τη δική του θεωρία για την ιδανική μόνωση ταρατσών, μια Νεοϋορκέζα μπλόγκερ καταγράφει τα 674 φυτά εσωτερικού χώρου που διατηρεί στο διαμέρισμά της και φυσικά γνωρίζει το κάθε ένα λατινικό τους όνομα. Ατελείωτες ώρες καταγραφής της εφευρετικότητας του είδους μας να αποδείξει ότι μπορεί και καλύτερα, και έχει τη θέληση να μοιραστεί μαζί σου στιγμές τεχνολογικής αναλαμπής, να σε μάθει τα μυστικά της, ένας ωκεανός επαγγελμάτων που μας ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη ακούραστα μόνο με ένα κλικ, αρκεί να διατηρείς άσβεστη τη δίψα για νέα ακατέργαστη, αμοντάριστη, ανεπιτήδευτη γνώση! Cheers to you! Στο δικό μας επίτευγμα δεν θα είστε θεατές μιας ακόμα επίδειξης, ενός ακόμα μυστικού ταλέντου, ενός ακόμα επαγγέλματος που συγκρατεί τα ευρήματα της έρευνάς του, για λίγο και μόνο σε πραγματικό χρόνο και χώρο. Θα χρειαστεί όμως να είστε εκεί για να βιώσετε τη διαφορά της εμπειρίας. Για να μην ξεχνιόμαστε.

 

Breaths
Ελεύθερες συμμετοχές

Pirro Caridha

Επιμέλεια: Φωτεινή Καπίρη

Συμμετέχουν: Βασίλης Γαλάνης, Pirro Caridha, Θωμάς Διώτης, Δημήτρης Κοντοδήμος, Μαριλένα Κρανιώτη, Κώστας Λαλές, Ναταλία Μαντά, Δημοσθένης Μπογιατζής, Νικόλ Οικονομίδου, Παναγιώτης Βούλγαρης, Κλεοπάτρα Τσαλή, Marion Fischer, Σωτήρης Φωκέας

Breaths. O χρόνος μας σταμάτησε για δύο μήνες, ξαφνικά και απροειδοποίητα. Μετά το παιχνίδι άρχισε ξανά με νέους κανόνες και βρεθήκαμε σε διαφορετικές θέσεις εκκίνησης. Πόσο προσαρμοστικός μπορεί να γίνει κανείς; Ο χρόνος δεν χάθηκε, κερδήθηκε και έδωσε μια μοναδική ευκαιρία για αναστοχασμό, για επαναξιολόγηση, για να πετάξουμε τα βάρη της κεκτημένης ταχύτητας και ελεύθεροι να προχωρήσουμε μπροστά σε έναν καινούριο παλιό κόσμο. 13 προτάσεις, 13 καλλιτέχνες διερευνούν και καταγράφουν τα νέα δεδομένα της εποχής που πιθανόν να μας δώσουν ασφαλή συμπεράσματα για το κοντινό μέλλον.

 

5ος όροφος

Volume

Ηχητική εγκατάσταση: Robert Mathy

Επιμέλεια: Johannes Rips

 

Back to Athens 2020
Αιόλου 48-50, 105 60 Αθήνα, 1 έως 4 Ιουλίου 2020
Επιμέλεια Back to Athens 7: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη, Christian Rupp

Έναρξη: Τετάρτη 1 Ιουλίου, 16:00 -22:00
Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 2.07, Παρασκευή 3.07, 16:00 – 21:00
Σάββατο 4.07, 12:00 – 21:00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού (Sars-CoV-2).

 

http://apart-network.gr

http://athensintersection.blogspot.com

www.cheapart.gr

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης