Simon Yam “A Sea View of Hong Kong” (Courtesy Sotheby’s)

60 μοναδικά skateboards στο σφυρί των Sotheby’s!

Με μια δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό, αποφάσισε να γιορτάσει την 150η επέτειό του το Tung Wah Group of Hospitals (TWGHs), ο παλαιότερος και μεγαλύτερος κοινωφελής οργανισμός του Χονγκ Κονγκ. Η δικτυακή έκθεση και δημοπρασία Skateboard Deck Art Online Exhibition cum Charity Auction, πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Sotheby’s Hong Kong από τις 18 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2020 στο site του οίκου (www.sothebys.com/tungwah150) και σκοπό έχει τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της καλλιτεχνικής και μουσικής εκπαίδευσης των μαθητών του TWGH.

Οι 60 ευφάνταστες σανίδες skateboard που παρουσιάζονται έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τη διοργάνωση από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και διασημότητες από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, καθώς και καλλιτέχνες του TWGH i-dArt. Κάθε σανίδα είναι μοναδική και οι δημιουργοί έχουν χρησιμοποιήσει διάφορα εικαστικά μέσα και υλικά, ενώ τα θέματά τους ποικίλουν, από παραδοσιακά Κινεζικά ιδεογράμματα και ζωγραφική μέχρι γκράφιτι και φωτογραφία. Στους δημιουργούς περιλαμβάνονται ο ηθοποιός Simon Yam, η τραγουδίστρια Ivana Wong, η σχεδιάστρια μόδας Guo Pei και ο καλλιτέχνης Joseph Wong του οποίου το έργο “ How’s your day!?” αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από 150,000 HKD που είναι και η υψηλότερη εκτίμηση της δημοπρασίας.

Joseph Wong “How’s your day!?” (Courtesy Sotheby’s)

 

Αντικατοπτρίζοντας το θέμα της 150ης επετείου του TWGH, “For Charity, We Go Beyond”, η διοργάνωση επέλεξε ειδικά το skateboard ως δημιουργικό μέσο, και ενώνει φιλανθρωπία, τέχνες, κουλτούρα του δρόμου και δημοπρασίες για πρώτη φορά. Επίσης είναι ενδεικτικό της δέσμευσης του οργανισμού στο ευρύ κοινό, για υποστήριξη και επίτευξη της καινοτομίας και της τελειότητας.

Γι αυτή τη φιλανθρωπική δημοπρασία, οι Sotheby’s θα δωρίσουν τα έσοδά τους από τις πωλήσεις στον οργανισμό Tung Wah Group of Hospitals για την υποστήριξη των κοινωφελών δράσεων του.

TWGHs 150th Anniversary: Skateboard Deck Art Online Exhibition cum Charity Auction, Sotheby’s Hong Kong, 18 – 28 Αυγούστου 2020

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης